top of page

Omplacering

Om du har för avsikt att omplacera din hund och önskar hjälp kontaktar du webansvarig Hanna Andersson för publicering på vår hemsida. 

mail: hanna.mk.andersson@gmail.com

Tjänsten erbjuds enbart medlemmar i rasklubben.

Ejmy5.jpg
Ejmy2.JPG

Hej Chodsky-vänner!
Efter mycket funderingar och överväganden fram och tillbaka så har jag kommit fram till att både min fina hund och jag skulle må bättre av att hon fick komma till ett annat fint hem som kan ge henne det hon behöver och vill ha sina sista år i livet. Något jag tyvärr inte kan ge henne i nuläget och det är jag väldigt ledsen över.
Livssituationen har ändrats ganska mycket det senaste, jag är nu ensamstående och arbetar heltid. Med en hund med separationsångest kan ni förstå att det inte är något som är speciellt bra för hunden. Till situationen hör också att hon inte alls trivs i lägenheten som vi bor i. Det är en lägenhet med trapphus och lägenheten är inte alls bra isolerad, vilket gör att Ejmy gärna lyssnar efter ljud. Hon har tidigare bott i lägenhet men inte denna typen av lägenhet, utan mer radhus eller lägenhet utan typiskt trapphus vilket då har fungerat bra. Separationsångesten har blivit värre sedan hon har fått vara tvungen att vara hemma själv mer, jag har i dagsläget turen att kunna åka hem på min lunchrast för att rasta henne snabbt men
situationen är inte hållbar i längden då jag inte kommer arbeta kvar på samma arbete. Mitt hjärta gör ont och jag lever med dåligt samvete dagligen. Alla tankarna blir ju en stress för mig och den stressen är inte bra för henne – så man kan säga att det blir som en ond cirkel här hemma och relationen oss emellan påverkas ju såklart av detta. Vi är inte så glada längre. När ens sjukdagar bli de dagar som är bäst för alla ja då vet man att det inte är det bästa att låta henne bo kvar med mig.


Om Ejmy Gaviro:
Ejmy är en tik på snart 8 år och kommer från Tjeckien från början, skulle användas i avel i Sverige men eftersom har har HD C/C samt ED 0/2 så avelsspärrades hon i SKK och jag tog över henne. Ambitionen och tanken var att satsa på rallylydnad och vi gick kurser ihop men jag
kände aldrig att vi klickade ihop eller att hon var särskilt intresserad av träning på det sättet, i alla fall inte med mig. Vi la det på hyllan och hon har känts nöjd med det sedan dess. Alla som träffar Ejmy säger att hon är en mycket trevlig hund och jag kan bara hålla med. Hon är verkligen unik och en otroligt fin individ, även om jag kanske är lite partisk i den frågan. Hon tycker om att ligga på soffan och kolla serier med mig, att bli kliad på magen och att bli gosad med överhuvudtaget. Älskar att gå i skogen och busa med hundkompisar. Trevlig att gå på koppelpromenader med. Följer gärna med på en liten springtur eller cykeltur. Hon är som sagt avelsspärrad i SKK men är inte kastrerad, vilket är ett aktivt val som jag har gjort. Hon har aldrig haft några stora problem med sina löp och jag har känt att en operation alltid är en risk. Är detta något som skulle vara ett problem i framtida hem så kan jag stå för en
del av kostnaden för en kastration.


Ejmy är ljudkänslig och rädd för fyrverkerier och åska. Inget som har behövts medicinerats, har kört med DAP. Nyårsafton har aldrig varit ett stort problem om man täckt för fönster och haft musik på inne och varit med henne. Svårare med plötsliga smällar någon vecka innan nyår men hon kommer över en smäll relativt fort. Åskan är svårare att styra såklart men är man hemma med henne så går hon gärna och lägger sig nära en eller under något bord exempelvis, hon blir lite mer vaksam under smällarna. Ejmy älskar att åka bil och följa med på äventyr! Tycker om vatten men simmar helst inte, men simmar matte ut då följer hon på. Ejmy tycker om barn och är väldigt van vid barn. Mina systersöner har växt upp med henne och hon trivs väldigt bra hemma hos dom. Ejmy skulle absolut säkert kunna bo med annan hund om hon får lika mycket uppmärksamhet som om hon hade bott själv samt också att den andra hunden är snäll. Ejmy är såklart vaccinerad årligen. Hon är försäkrad via Agria vilket jag tycker har fungerat bra, antingen övertar man den försäkringen eller så byter man till det man föredrar. Det är ett otroligt jobbigt beslut och jag vill verkligen att detta ska bli så bra som möjligt för alla och därför vänder jag mig till Er, människor som tycker om rasen. Kanske känner någon att den har plats för en fin dam, eller känner ni någon annan som skulle passa bra? Pensionärer med hundvana? Mamma och pappa med lite större barn som har både tid och vilja och kärlek över? Någon som vill ha ett unikt tillskott i en Choskyflock? Eller bara någon som just nu saknar en vän för livet?


Det viktiga är att hon får den tiden hon kräver och att hon slipper bo med någon som arbetar heltid utan möjlighet att ha med på jobbet eller på annat sätt lösa så att hon inte behöver vara själv hemma så länge eftersom det är det som är det stora problemet. Vill ni veta mer?


Med vänlig hälsning
Mathilda Strandberg
Kontaktuppgifter till mig:
mathildastrandberg@live.com
0768514825 (jobbar lite oregelbundna tider men nås enklast vardagar efter 17:00)
Vi bor i Småland!
Ejmys instagram: Choskyejmy

bottom of page